Marigold Court

The Brief: To design an extension to the existing kitchen to give an open plan kitchen/dining/seating area. The preferred aesthetic was semi-industrial, dark, eclectic, moody and atmospheric, whilst being functional. We were tasked with the entire project from sketch to completion on site. 

Challenges: The budget was tight. The external face of the walls was clad in painted Larch. We decided to include commercial fittings such as a catering sink unit to create the semi-industrial feel and use rough-sawn Larch on the walls accompanied by dark blue paint to keep the costs down. Quirky touches were added with wall cabinets from Rockett St George used as kitchen wall units along with an eclectic mix of textures and finishes in the cushions and upholstery fabrics. The table was handmade by the joiner on site. 

Outcomes: The clients are delighted with the new space. 

Services: Architectural design, building regulations design, interior design, project management. 

Waiting for content . 

Client name